Veranderingen

Beste klant,

De komende tijd vinden er kleine & grote veranderingen plaats in mijn salon/bij HÁZ die ervoor moeten zorgen dat de service, kwaliteit en de manier van werken zoals ik die graag aanbied gewaarborgd blijft. Het gaat onder andere om aanpassingen in boekingen, prijsverhogingen, het afrekenen van föhnen, mijn ambitie in het internationale backstagewerk en het aantrekken van een extra medewerker.

 

Combinatie-afspraken boeken / Kort – Middel – Lang haar

Om het makkelijker te maken zijn de combinatie-afspraken die voorheen apart geboekt/aangevinkt moesten worden veranderd. Het zorgde voor verwarring en er werden meerdere mails verstuurd wat onhandig en onduidelijk was. De combinaties zijn nu allemaal samengevoegd (onder combinaties) en zijn Cut & Root Color, Cut & Full Color en Cut & Balayage/Highlights. Je hoeft dus nu niet meer diverse afspraken te selecteren. Daarnaast worden op de achtergrond van de de boekingsmodule eea. opgeschoond en aangepast waardoor het in sommige gevallen mogelijk is dat inloggen niet lukt, in dat geval verzoek ik je even contact op te nemen zodat we dat kunnen oplossen. Daarnaast wordt er in de boekingsmodule bij behandelingen/afspraaktypes nu onderscheid gemaakt tussen kort, middel en lang haar (short/medium/long). Als je twijfelt wat op jou van toepassing is kun je contact met me opnemen.

 

Prijsveranderingen

Voor veel behandelingen worden de prijzen verhoogd. Inflatie, kostenstijgingen in de afgelopen tijd en coronacrisis zijn daarvan de belangrijkste oorzaken. Omdat ieder haar (en mens) anders is en zijn eigen benadering vereist besteed ik veel tijd en aandacht aan de behandelingen, en omdat ik het erg belangrijk vind dat ik deze service bied en mijn werk op deze manier kan blijven bieden is afstemming van mijn prijzen nodig. De prijzen zijn inmiddels geupdate op mijn website, en gaan in voor behandelingen ná 1 juli 2022. Ik hoop hiervoor op je begrip.

 

Föhnen / correcte prijs afrekenen

In de afgelopen jaren deed ik bij ‘cut & style’ vaak een blowdry/föhnen. Dit deed ik als extra service er graag bij, maar dit ga ik vanaf 1 juli als de juiste service/afspraaktype in rekening brengen – namelijk ‘cut & blowdry’. Deze optie is uiteraard in overleg. Het betekend dat als je Cut & Style geboekt hebt – er ná het knippen ‘gestyled’ word (niet geföhnd), en dat als je Cut & Blowdry boekt je daarna geföhnd wordt. Het is vanaf die datum dus min of meer zoals de naam ook doet vermoeden.

 

(Inter)nationaal backstagewerk & verzorgen van trainingen

In de afgelopen jaren heb ik veel tijd en aandacht besteed aan het volgen & geven van nationale en internationale trainingen en backstagewerk & fashionshows. Veel van jullie weten hier al van of hebben dit ondervonden omdat afspraken verzet moesten worden (waarvoor mijn grote dank voor al jullie flexibiliteit en begrip). Daardoor ben ik nu op hoog niveau trainer voor Kevin Murphy Nederland, en zit ik in het internationale team van Kevin Murphy als sessionstylist – waarvoor ik veel wordt gevraagd bij verschillende nationale en internationale fashionshows/backstagewerk. Dit onderdeel van het kappersvak blijf ik de komende tijd veel aandacht geven. Het maakt mijn vak levendig en leuk, en ik doe er erg veel ervaring mee op die mijn kwaliteit en kunde ten goede komt en wat ook weer terugvloeit naar jou. Vind je het leuk om een indruk te krijgen van het backstagewerk wat ik de afgelopen tijd heb gedaan, op mijn website en instagram staan foto’s.

 

Extra personeel

In de afgelopen tijd heb ik het plannen en de agenda reeds uit handen gegeven, en de komende tijd staat in het teken van het aantrekken van een nieuwe salon-medewerker. Met deze nieuwe medewerker haal ik dezelfde kwaliteit in huis die je van mij gewend bent, brengt de ruimte terug in mijn overvolle agenda en vangt de gaten op die vallen als ik weg ben voor backstagewerk. De vacature zal vanaf volgende week online verschijnen en hopelijk kunnen we binnenkort een nieuwe medewerker aan je voorstellen.

 

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen of opmerkingen hebben aarzel dan niet om contact op te nemen.

 

Groet,

Koen

HÁZ

 

 

(update 09 mei 2022)